Koulutukset

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Käsitteitä, näkökulmia ja hyppäyksiä kirjastoalan mahdollisiin tulevaisuuksiin 7.3.2023 klo 12-14 Zoomissa

07/03/2023 @ 12:00 - 14:30

Kuumailmapalloja lentää taivaalla

Koulutus on osa Lahden ja Vaasan AKE-kirjastojen järjestämää Miksi kirjastoala muuttuu? ‑webinaarisarjaa.

Webinaarisarjan tavoitteena on antaa kirjastoalan työntekijöille käsitteitä ja työkaluja, joilla voidaan hahmottaa kirjastoalalle merkityksellisiä toimintaympäristöjen muutoksia ja varautua erilaisiin tulevaisuuksiin yhdessä keskustellen ja kokeillen.

Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa, kuulijoita johdatetaan tulevaisuusajattelun ja muutosvoimien käsitteisiin ja perusteisiin. Samalla esitellään, millaisista lähtökohdista ja muutostrendeistä kirjastoalan tulevaisuuksia on aikaisemmin lähestytty ja millaisia vaihtoehtoisia lähestymistapoja niihin liittyy. Ohjelmassa on kouluttaja Anna Kirveennummen luento sekä kirjastonäkökulmaa aiheeseen Lahden kaupunginkirjaston kirjastopalvelujohtaja Salla Palmi-Felinin tarjoamana. Webinaarissa esitellään ja kokeillaan pienryhmissä erilaisia tulevaisuustyökaluja, pohditaan kirjastoalan tulevaisuuden suunnittelua ja ennakointia sekä kriiseihin varautumista, tulevaisuusajattelun tarjoamien työkalujen avulla.

Kouluttaja Anna Kirveennummi on tulevaisuudentutkija ja kulttuurintutkija, jolla on pitkäaikainen kokemus tulevaisuusajattelusta ja kirjasto- ja kulttuurialojen tulevaisuusprosesseista. Kirveennummen tutkimusnäkökulmat liittyvät sosiaalisen ja kulttuurisen muutoksen haltuunottoon ja kestävän tulevaisuuden luomiseen.

 

Webinaarin ohjelma 7.3.2023

  • klo 12–13.30 Käsitteitä, näkökulmia ja hyppäyksiä kirjastoalan mahdollisiin tulevaisuuksiin / Anna Kirveennummi, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus
  • klo 13.30–13.40 jaloittelutauko
  • klo 13.40 Miksi ennakointityö on tärkeää kirjastoille? / Salla Palmi-Felin, Lahden kaupunginkirjasto

Koulutus toteutetaan Zoom-alustalla. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki lähempänä tilaisuutta.

 

Miksi kirjastoala muuttuu? ‑webinaarien ajankohdat ja sisällöt

  • 7.3.2023 klo 12–14.30 Käsitteitä, näkökulmia ja hyppäyksiä kirjastoalan mahdollisiin tulevaisuuksiin (kouluttajana Anna Kirveennummi)
  • 22.3.2023 klo 9–12 Mitä tulevaisuuden asiakas haluaa? (kouluttajana Elina Hiltunen)
  • 4.4.2023 klo 9.30–11.30 Muuttuva kirjastoala – työkaluja tulevaisuuden suunnitteluun ja ennakointiin (kouluttajana Anna Kirveennummi)

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Koulutuspäivä on suunnattu erityisesti Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sekä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kirjastohenkilöstölle, mutta koulutuspäivään voi osallistua myös muualta Suomesta.

Ilmoittaudu mukaan Webropol-lomakkeella viimeistään 5.3.2023. Samalla lomakkeella voit ilmoittautua webinaarisarjan muihinkin osiin.

 

Lisätietoa

Anneli Haapaharju
palvelusuunnittelija
Vaasan kaupunginkirjasto,
alueellinen kehittämistehtävä
anneli.haapaharju@vaasa.fi
040 149 5924

Hanna Pitkänen
kirjastopalvelukoordinaattori
Lahden kaupunginkirjasto,
alueellinen kehittämistehtävä
hanna.pitkanen2@lahti.fi
044 482 6071

 

Tiedot

Päivämäärä:
07/03/2023
Aika:
12:00 - 14:30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , ,

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjät

AKEpampas
AKElahti