Koulutukset

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Muuttuva kirjastoala – työkaluja tulevaisuuden suunnitteluun ja ennakointiin 4.4. klo 9.30-11.30

04/04/2023 @ 09:30 - 11:30

Kuumailmapalloja lentää taivaalla
Koulutus on osa Lahden ja Vaasan AKE-kirjastojen järjestämää Miksi kirjastoala muuttuu? ‑webinaarisarjaa.

Webinaarisarjan tavoitteena on antaa kirjastoalan työntekijöille käsitteitä ja työkaluja, joilla voidaan hahmottaa kirjastoalalle merkityksellisiä toimintaympäristöjen muutoksia ja varautua erilaisiin tulevaisuuksiin yhdessä keskustellen ja kokeillen.

Webinaarisarjan kolmannessa osassa johdatetaan lyhyesti kriisiajatteluun, varautumiseen ja valmentautumiseen. Webinaarin tavoitteena on havainnollistaa, miten edellisissä webinaareissa esiteltyjä käsitteitä ja työkaluja voidaan soveltaa kirjastoalan pitkäaikaisen tulevaisuuden suunnitteluun ja ennakointiin. Kokeilemme työkaluja työryhmissä keskustellen ja kokeillen, ja pohdimme lopuksi, millaisin ajatuksin ja käytännöin tulevaisuutta voisi kirjastoalan arjessakin lähestyä.

Kouluttaja Anna Kirveennummi on tulevaisuudentutkija ja kulttuurintutkija, jolla on pitkäaikainen kokemus tulevaisuusajattelusta ja kirjasto- ja kulttuurialojen tulevaisuusprosesseista. Kirveennummen tutkimusnäkökulmat liittyvät sosiaalisen ja kulttuurisen muutoksen haltuunottoon ja kestävän tulevaisuuden luomiseen.

Koulutus toteutetaan Zoom-alustalla. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki lähempänä tilaisuutta.

 

Miksi kirjastoala muuttuu? ‑webinaarien ajankohdat ja sisällöt

  • 7.3.2023 klo 12–14.30 Käsitteitä, näkökulmia ja hyppäyksiä kirjastoalan mahdollisiin tulevaisuuksiin (kouluttajana Anna Kirveennummi)
  • 22.3.2023 klo 9–12 Mitä tulevaisuuden asiakas haluaa? (kouluttajana Elina Hiltunen)
  • 4.4.2023 klo 9.30–11.30 Muuttuva kirjastoala – työkaluja tulevaisuuden suunnitteluun ja ennakointiin (kouluttajana Anna Kirveennummi)

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Koulutuspäivä on suunnattu erityisesti Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sekä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kirjastohenkilöstölle, mutta koulutuspäivään voi osallistua myös muualta Suomesta.

Ilmoittaudu mukaan Webropol-lomakkeella viimeistään 30.3.2023. Samalla lomakkeella voit ilmoittautua webinaarisarjan muihinkin osiin.

Lisätietoa

Anneli Haapaharju
palvelusuunnittelija
Vaasan kaupunginkirjasto,
alueellinen kehittämistehtävä
anneli.haapaharju@vaasa.fi
040 149 5924

Hanna Pitkänen
kirjastopalvelukoordinaattori
Lahden kaupunginkirjasto,
alueellinen kehittämistehtävä
hanna.pitkanen2@lahti.fi
044 482 6071

Tiedot

Päivämäärä:
04/04/2023
Aika:
09:30 - 11:30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,