Koulutukset

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Robotiikka ja tekoäly kirjastolla – lukemiseen! Keskiviikko 19.5. klo 14-16

19/05/2021 @ 14:00 - 16:00

Robotti, joka lukee kirjaa

Tule mukaan Webinaarin innostumaan robotiikasta. Saat ideoita miten voit hyödyntää robotteja kirjaston toiminnassa. Robotteja voivat olla innostavia ja niitä voi käyttää loogisen ajattelun edistämiselle. Robotteja ovat erinomaisia työvälineitä mielenkiinnon herättämiselle, muun muassa kirjoihin ja lukemiseen. Saat esimerkkejä muutamasta robotista ja miten niitä voi käyttää arjen toiminnassa kirjastossa.

 

Tekoälyn käyttö ja hyödyntäminen kirjastossa on jo meneillään. Chatbotit kotisivuilla virtuaalisen kävijän auttamisessa, tekstin ja työkaluja tiedonlouhintaan käytetään uusien oivalluksien löytämiseen, ja työkalut datan visualisointiin auttavat käyttäjät löytämään uusia yhteyksiä ja suosituksia. Koneoppimista käytetään jo kuten ääni ja kuvateknologiat. Kirjastot voisivat tarjota ”Insight As A Service” (IAAS). Tekoälyn käyttö asiakaspalveluroboteissa tai -botteissa voisivat viihdyttää, tiedottaa ja auttaa asiakasta. ”Alexa, onko sinulla kirjasuositus minulle?”

 

Kouluttajat: Johanna Björkell & Linn Österås, Vaasan kesäyliopisto

 

Klikkaa itsesi mukaan keskiviikkona 19.5. klo 14-16: https://us02web.zoom.us/j/85265480506

 

Webinaariin on rajallinen osallistujamäärä eli max. 95 osallistujaa pääsee mukaan, joten kirjauduthan ajoissa. Muista laittaa myös koko nimesi (etunimi ja sukunimi), kun kirjaudut koulutukseen.

 

Webinaari on alueelliseen kehittämistehtävään kuuluvaa täydennyskoulutusta ja osallistujille maksutonta.

 

Tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
19/05/2021
Aika:
14:00 - 16:00
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjä

AKEpampas