Koulutukset

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Webbinarieserie: Gör din egen digital escape room

04/05/2023 @ 13:00 - 16:00

Gör din egen digital escape room

Tid: to 4.5 kl. 13-16 & ti 16.5 kl. 13-15

 

Escape rooms har tagit världen med storm och allt fler människor är intresserade av dem. Det har också blivit allt populärare att använda digitala escape room liknande aktiviteter som motivationsfaktorer i biblioteket. Olika typer av digitala escape rooms kan göras för alla åldrar (även för seniorer) och t.ex. för olika evenemangen och samvaro i biblioteket.

 

  • Under det första tillfället (4.5 kl. 13-16) funderar vi på hur man kan bygga digitala escape-upplevelser som passar till bibliotekets some-kanaler och hemsidor. Vi bekantar oss med olika verktyg som man kan använda för att skapa varierande aktiviteter och sätter sedan ihop helheten med Googles verktyg och andra verktyg (läraren tar upp också några nya). Du får även planera och bygga ett eget litet escape room med t.ex. sommartema och få direkt handledning hur du ska gå väga med fortsättningen. Webbinariet passar för nybörjade och för dem som redan har provat att göra sin egen digital escape room men behöver ännu lite handledning.

 

Delta via denna Zoom-länk

 

  • Under det andra tillfället (16.5 kl. 13-15) kommer vi att fokusera på att slutföra det digitala escape room-spelet som ni redan har påbörjat på. Under workshopen får du personlig vägledning av utbildaren. Webbinariet passar för alla som har redan testat att göra sitt eget spel eller har deltagit i de tidigare escape room workshoppar, men ändå behöver lite mera vägledning och praktiska råd för att slutföra spelet.

 

Delta via denna Zoom-länk

 

Lärare: Linda Mannila, som arbetar som utbildare, forskare och entreprenör på Digismart.

 

Utbildningen är kompletterande fortbildning för bibliotekets personal och hör till den regionala utvecklingsuppgiften. Utbildningen är gratis för deltagarna. Ange gärna ditt fulla namn (förnamn och efternamn) när du loggar in dig på webbinariet.

 

VÄLKOMMEN MED!

Tiedot

Päivämäärä:
04/05/2023
Aika:
13:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Zoom