Koulutukset

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Webbinarium: Robotik och artificiell intelligens på biblioteket – för läsningen! Måndag 17.5 kl. 14-16

17/05/2021 @ 14:00 - 16:00

robotti, joka näyttää iloiselta. Nostaa kättä tervehdykseksi

Kom med på vår webbinarieföreläsning för att få idéer och inspiration till att använda robotar i biblioteksverksamheten. Robotar kan bland annat användas för att främja logiskt tänkande och väcka nyfikenhet. Robotar kan därför fylla funktionen som ett redskap för att inspirera och väcka nyfikenhet till läsning. Du får exempel på några robotar och hur de kan användas praktiskt i vardagen.

 

Vi tar även upp hur artificiell intelligens kan tas med i biblioteksverksamheten. Chatbotar på hemsidan för att hjälpa virtuella besökare, text och data mining verktyg för att hitta nya insikter, datavisualiseringsverktyg för att hjälpa användare att hitta oanade kopplingar och rekommendationer. Maskinellt lärande används redan och även ljud och bildteknologier. Biblioteken skulle kunna tillhandahålla ”Insight As A Service” (IAAS). Artificiell intelligens i kundservicerobotar eller bottar kan underhålla och hjälpa alla kunder. ”Alexa, har du en bokrekommendation för mig idag?”

 

Lärare: Johanna Björkell & Linn Österås, Vasa sommaruniversitet

 

Delta via länken den 17.5 kl. 14-16: https://us02web.zoom.us/j/85265480506

 

Webbinariet är kompletterande fortbildning för bibliotekets personal och hör till den regionala utvecklingsuppgiften. Webbinariet är gratis för deltagarna. Ange gärna ditt fulla namn (förnamn och efternamn) när du loggar in dig på webbinariet.

 

VÄLKOMMEN!

Tiedot

Päivämäärä:
17/05/2021
Aika:
14:00 - 16:00
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjä

AKEpampas