Appar och iPad -koda, planera och beställa 2.4.2019 kl. 9.00-16.00

Appar och iPad -koda, planera och beställa
ti 2.4.2019 kl. 9.00-16.00

Plats: Vasa stadsbibliotek, Essä-rummet
Under kursen så lär vi oss grunderna i Apples kodspråk Swift med hjälp av en rolig spelifierad app vid namn Swift Playground. Vi lär oss även vad man behöver tänka på när man ska skapa en app och när man ska beställa en app av en utomstående leverantör för bibliotekets verksamhet.

Vi tittar på hur man kan tänka på appar ur bibliotekets synvinkel, vad appar kan göra för våra kunder och kundnöjdheten, samt hur en app kan underlätta för personalen. Vi lär oss även att leta både på nätet och i appstore om någon redan skapat en sådan app som vi behöver och hur man kan göra då.

Ta med din egen uppdaterade och fulladdade iPad eller meddela om du vill låna en iPad för utbildningsdagen. Om du tar med din egen eller arbetets iPad ladda ner Swift Playground och under rubriken ”my playgrounds” inne i appen laddar du ner Learn to Code 1, 2 och 3. Programmet är gratis och vi hjälper med nerladdningen.

Kursen kräver inga förhandskunskaper och går på svenska. Appens språk är på engelska, men vi jobbar tillsammans, så språket borde inte utgöra ett hinder. Det här är en rolig workshop där vi lär oss matnyttiga saker ur informatikerns och bibliotekets synvinkel tillsammans.

Lärare: It-pedagog, ämneslärare, forskare, biblioteksentusiast och tidigare biblioteksanställd Johanna Björkell
Anmäl dig senast 26.3.2019 till:
https://link.webropolsurveys.com/EP/A0A6CA7E42EED17D

Utbildningen är kompletterande skolning för bibliotekets personal och hör till den regionala utvecklingsuppgiften. Utbildningen är gratis för deltagarna men deltagarna själv ansvarar för sina resor och matkostnader.

 

Välkommen!

 

applab-tool