Augmented Reality för biblioteket den 14.3.2019 kl. 9.00-13.00

Augmented Reality för biblioteket den 14.3.2019 kl. 9.00-13.00

 

Plats: Vasa stadsbibliotek, Essä-rummet

 

Under kursen kommer vi att jobba med olika augmented reality appar och skapar tillämpningar tillsammans för biblioteket. Augmented reality betyder ungefär förstärkt eller förhöjd verklighet. Så hur skulle det vara om när kunden höjde sin enhet mot en roll up eller ett plakat och plakatet skulle komma till liv och börja berätta för kunden om vad allt kunden kan hitta på biblioteket, vilka tjänster vi har. Eller ett barnrum där barnen kan få lyssna på någon som läser upp en saga genom att rikta den mobila enheten mot något speciellt? Eller att få till exempel Mannerheim att berätta om vad han åstadkom under sin tid vid makten i Finland vid historiehyllan och berätta kort om den sista boken som kommit ut om hans liv? Tillämpningarna är många och intressanta.

 

Kursen kräver inga förhandskunskaper och går på svenska. Ta med din egen uppdaterade och fulladdade iPad eller meddela om du vill låna en iPad för utbildningsdagen. Om du tar med din egen eller arbetets iPad så får du en lista veckan före kursen med de appar som du kan ladda ner på förhand.

 

Lärare: It-pedagog, ämneslärare, forskare, biblioteksentusiast och tidigare biblioteksanställd Johanna Björkell

 

Anmäl dig senast 8.3.2019 till:

https://link.webropolsurveys.com/EP/4C42DAC2B82069CC

 

Utbildningen är kompletterande skolning för bibliotekets personal och hör till den regionala utvecklingsuppgiften. Utbildningen är gratis för deltagarna men deltagarna själv ansvarar för sina resor och matkostnader.

 

mobile-phone-1875813_1920