Augmented Reality kirjastolle 18.3.2019 klo 9.00-13.00

Augmented Reality kirjastolle ma 18.3.2019 klo 9.00-13.00

 

Paikka: Vaasan kaupunginkirjasto, Essee-huone

 

Koulutuspäivän aikana työskentelemme lisätyn todellisuuden (AR) kanssa ja luomme yhdessä materiaalia kirjastolle. Lisätty todellisuus tarkoittaa vahvistettua todellisuutta, jolloin saadaan esimerkiksi juliste elämään. Miten olisi, jos asiakas nostaisi puhelimensa julistetta vastaan ja juliste alkaisi näyttämään liikkuvaa kuvaa ja kertomaan kaikkea sitä, mitä asiakas voisikaan löytää kirjastosta tai asiakkaat voisivat katsella ja kuunnella tarinaa, joka liittyy johonkin tiettyyn tapahtumaan. Voisimme esimerkiksi tuoda kirjoja eri tavalla näkyville, sillä miten olisi, jos itse Mannerheim kertoisi saavutuksistaan Suomessa tai hän kertoisi lyhyesti lisää häntä koskevasta kirjasta. Tällaisia puhelimelle ja tablettilaitteelle tarkoitettuja lisätyn todellisuuden sovelluksia löytyy paljon erilaisia ja niiden avulla voi tehdä hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja kirjastoon.

 

Koulutus on tarkoitettu vasta-alkajille eikä edellytä aikaisempaa tietoa lisätystä todellisuudesta. Tule rohkeasti kokeilemaan ja herätä omat esitteet henkiin. Ota mukaan oma/kirjaston iPad, joka on päivitetty ja jonka akku on täyteen ladattu tai ilmoita, jos haluat lainata iPadin koulutuspäivän ajaksi. Tulet saamaan viikkoa aikaisemmin listan ladattavista sovelluksista, jotka voit ladata ennakkoon.

 

Kouluttaja: It-pedagogi, aineenopettaja, tutkija, kirjaston harrastaja ja entinen kirjastontyöntekijä Johanna Björkell

 

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/9786761285D05724

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 11.3.2019.

 

Koulutus on alueelliseen kehittämistehtävään kuuluvaa täydennyskoulutusta. Koulutus on osallistujille maksuton, mutta osallistujat vastaavat itse matkustus- ja ruokailukustannuksistaan.

 

TERVETULOA!

 

cmp3.10.3.3Lq3 0x77388ff5

Kuva: ar_ian_hughes