Autismikirjo ja aistiherkkyydet tutuksi -koulutuspäivä

Autismikirjo ja aistiherkkyydet tutuksi -koulutuspäivä

 

Aika: ti 16.4.2019 klo 9.30-16.00

Paikka: Vaasan kaupunginkirjaston Essee-huone

 

Miten kohtaat työssäsi asiakkaan, joka kuuluu autismikirjoon? Miten otat huomioon hänen erityistarpeensa? Entä miten otat huomioon asiakkaiden aistien ali- ja yliherkkyydet? Onko sinulla itselläsi ali- ja yliherkkyyttä aisteissa?

 

Koulutuspäivän aikana saat paljon vinkkejä ja ohjeita arkeen ja työhösi. Päivän aikana kokemusasiantuntija jakaa myös omat kokemuksensa ja kertoo omista selviytymiskeinoistaan.

 

Kouluttajat: Järjestösuunnittelija Marjo Häyry, Autismi- ja Aspergerliitto ry ja kokemusasiantuntija

 

Päivän ohjelma: Aloitamme päivän klo 9.30 yhteisellä kahvilla ja päivän avauksella. Pidämme n. klo 12 omakustanteisen lounaan. Lounaan jälkeen luento jatkuu ja iltapäivällä nautimme myös sopivassa välissä iltapäiväkahvin. Päivä loppuu klo 16.00.

 

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/33C77EAC5765665F

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on tiistai 10.4.2019.  Koulutus on alueelliseen kehittämistehtävään kuuluvaa täydennyskoulutusta. Koulutus on osallistujille maksuton, mutta osallistujat vastaavat itse matkustus- ja ruokailukustannuksistaan.

 

Autismikirjoa esiintyy kaikkialla maailmassa ja eri tutkimusten mukaan sitä esiintyy väestöstä noin 1 %:lla. Suomessa voidaan tämän perusteella arvioida olevan noin 55 000 autismikirjon ihmistä. Monilla autismikirjoon kuuluvilla on aistisäätelyyn liittyviä erityispiirteitä, esimerkiksi yli- ja aliherkkyyksiä liittyen ääniin, valoon, kosketukseen, hajuihin, makuihin ja väreihin. Lisäksi autismikirjon ihmisiä yhdistää erityinen stressiherkkyys.

 

TERVETULOA!

Aistirauha