Avslöja bluff –webbinarium på fredagen den 12.2 kl. 13-16

Känner du igen en digital bluff? Brottslingar, troll och personer som helt enkelt vill ha “roligt” på andras bekostnad ställer utvecklar kontinuerligt nya sätt att bluffa.  Det är inget skamligt i att bli lurad, och det kan hända vem som helst. Digitala färdigheter spelar en nyckelroll för att förhindra bedrägerier online. Genom att vara noggrann och känna till strategier för att upptäcka bluff hjälper dig att dra nytta av internet och röra dig online.

Under webbinariet diskuterar vi olika typer av bluff, vem som bluffar och varför. Du får lära dig strategier för hur du kan identifiera en bluff och undvika att bli lurad. Under webbinariet får du också själv pröva att göra falsk information och se hur enkelt det är att redigera information med olika appar. Kom gärna med!

Delta via zoom-länken: https://us02web.zoom.us/j/86267496905

Lärare: Linda Mannila, som arbetar som utbildare, forskare och entreprenör på Digismart. Hon har också grundat Make It Finland, vars uppgift är att möjliggöra digital utbildning.

Utbildningen är kompletterande fortbildning för bibliotekets personal och hör till den regionala utvecklingsuppgiften. Utbildningen är gratis för deltagarna. Ange gärna ditt fulla namn (förnamn och efternamn) när du loggar in dig på webbinariet.

VÄLKOMMEN!