Mielenterveysasiakkaat kirjastossa -koulutuspäivä

Aika: ke 11.9.2019 klo 9.30 – 16.00

Paikka: Kokkolan kaupunginkirjasto, Hongell-sali

 

Mielenterveysasiakkaiden määrä kirjastoissa on lisääntynyt ja asiakkaiden moninaisuus on jo meidän arkipäivämme, ja erilaisuus haastaa meitä tarkastelemaan tapaamme kohdata, ohjata ja neuvoa jokaista asiakasta. Kirjastotyössä autamme kaikenikäisiä ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa ja ympäristöissä sekä onnistuneessa kohtaamisessa asiakas tulee kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi. Koulutus auttaa tunnistamaan asiakkaan, jolla on mielenterveysongelmia sekä tarjoaa tietoa siitä, mihin ja miten asiakasta voi ohjata ja neuvoa kirjastossa. Koulutuspäivän tavoitteena on saada omaan arkiseen työhön uusia myönteisiä ja konkreettisia käytännönläheisiä työkaluja. Kouluttajan toimii Tarja Tikkanen Mielenterveyden keskusliitosta.

 

Päivän ohjelma:

Aloitamme päivän klo 9.30 yhteisellä kahvilla ja päivän avauksella. Pidämme n. klo 12 omakustanteisen lounaan. Lounaan jälkeen luento jatkuu ja iltapäivällä nautimme myös sopivassa välissä iltapäiväkahvin. Päivä loppuu klo 16.00.

 

Ilmoittautuminen:

https://link.webropolsurveys.com/EP/023070350156A1C0

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on torstai 5.9.2019.

 

Koulutus on alueelliseen kehittämistehtävään kuuluvaa täydennyskoulutusta. Koulutus on osallistujille maksuton, mutta osallistujat vastaavat itse matkustus- ja ruokailukustannuksistaan.

 

TERVETULOA!

 

mielenterveys