Selkokielen koulutuspäivät

Selkokielen harjoittelupäivä 23.9.2019 klo 9.30-16.00

Alajärven kaupunginkirjasto, Tietokoneluokka (Kirkkotie 7, 62900 Alajärvi)

 

Innostava koulutuspäivä selkokielen ja selkotekstien parissa. Kerrataan selkokielellä kirjoittamisen ohjeita, mutta pääpaino on tekstiharjoituksissa. Harjoitukset liittyvät kirjaston esitteisiin ja verkkotekstit, joista saat palautetta. Muista ottaa koulutuspäivään mukaan esitteitä, joita työstät juuri nyt sekä voit ottaa oman koneen tai tablettilaitteen mukaan. Koulutustilassa on tietokoneita, joita saamme käyttää, joten voit ottaa myös esitteet tikulla mukaan. Sinun ei tarvitse olla selkokielen osaaja tai edes harjoittelija, vaan kiinnostus ja kokeilunhalu riittää.

 

Selkokielen ja -videoiden harjoittelupäivä 24.9.2019 klo 9.30-16.00

Vaasan kaupunginkirjasto, Essee-huone (Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa)

 

Kerrataan ensin selkokielellä kirjoittamisen ohjeita ja tehdään vähän tekstiharjoituksia. Iltapäivällä harjoitellaan selkovideoiden tekoa. Ota mukaan oma työkone tai tablettilaite mukaan sekä voit ottaa halutessasi myös esitteitä, joita työstät juuri nyt. Jos kävit selkokielen peruskoulutuksen tai Digiloikan, niin tämä päivä on tarkoitettu juuri sinulle.

 

Selkokielen ja englanninkielen harjoittelupäivä 25.11.2019 klo 9.30-16

Kokkolan kaupunginkirjasto, Hongell-sali (Isokatu 3, 67100 Kokkola)

 

Aamupäivällä kerrataan ensin selkokielellä kirjoittamisen ohjeita ja tehdään vähän tekstiharjoituksia, joten muista ottaa mukaan esitteitä, joita työstät juuri nyt ja ota mukaan myös oma työkoneesi tai tablettilaite. Iltapäivällä jatkamme englanninkielisten parissa. Käymme läpi kirjaston normaaleja asiakaspalvelutilanteita sekä harjoittelemme tarvittavaa sanastoa arkitilanteisiin.

 

Selkokielinen vuorovaikutus ohjaustilanteessa

Tulossa syksyllä Seinäjoelle ja Vaasaan! Päivämäärät ilmoitetaan elokuussa.

 

Miten selkeytät ja yksinkertaistat omaa puhettasi? Selkopuhe tarkoittaa yhteisymmärryksen rakentamista, ja sen perustana on selkeä ja ymmärrettävä kieli. Koulutuksessa tutustutaan selkokielisen puheen ja vuorovaikutuksen ohjeisiin sekä harjoitellaan eri ohjaustilanteissa, sillä päivän aikana tehdään useampi puhe- ja vuorovaikutusharjoitus. Koulutus soveltuu kaikille, jotka kohtaavat omassa työssään asiakaspalvelua.

 

 

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/2AA4F830CAC08F2C

 

Koulutus on alueelliseen kehittämistehtävään kuuluvaa täydennyskoulutusta. Koulutus on osallistujille maksuton, mutta osallistujat vastaavat itse matkustus- ja ruokailukustannuksistaan.

 

Tervetuloa!

 

selko