Biblioteksdagarna i Kuopio

AKEpampas presenterade Liboppi på biblioteksdagarna i Kuopio tillsammans med de andra AKE-biblioteken. AKEpampas hade gjort en presentationsvideo till mässan, där vi berättade om inloggningen till Liboppi och kursernas innehåll. Det var trevligt att se ett stort antal deltagare, både gamla och nya bekanta. Under biblioteksdagarna fick vi tips om nya sätt att utveckla bibliotekstjänsterna. Nätverkandet gav oss också nya idéer till höstens podcast-avsnitt.

Vi fick bekanta oss med Axiells nya mobilapp, Epressis verksamhet, det nationella E-biblioteket, Helmets projekt för att engagera kunderna i bedömningen av effektiviteten (”Asiakas mukaan vaikuttavuutta arvioimaan: Tarinallisen arvioinnin menetelmäopas kirjastoille”) och Celias nya app.

Vi kollade också in Nepsy-hörnan på biblioteket i Kuopio.

Temat för onsdagens föreläsning var välbefinnande och arbetshälsa. Taina Hintsa talade om belastande faktorer för personer i olika roller, hur belastningen kan lindras och hur individuella skillnader påverkar belastningsgraden. Ebsco berättade om många olika möjligheter att använda AI inom bibliotekstjänsterna.

Sommarvädret i Kuopio inspirerade oss att bekanta oss med staden också på kvällarna. Sammanlagt promenerade vi över 40 kilometer. Savolax bjöd på en avspänd och varm stämning. Någon kalakukko åt vi inte den här gången, men nog olika sorters glass längs stränderna i Kuopio.