Kuopion kirjastopäivät

AKEpampas oli esittelemässä Liboppia muiden AKEjen kanssa Kuopion kirjastopäivillä. AKEpampas oli tehnyt esittelyvideon messuille, missä opastettiin Liboppi -kirjautumiseen ja kurssien sisältöön. Oli mukava nähdä runsas osallistujamäärä, joiden seasta löytyi monia tuttuja ja uusia tuttavuuksia päivien aikana. Päivät antoivat vinkkejä uusille tavoille kehittää kirjastopalveluita. Verkostoitumisen kautta saimme myös uusia ideoita syksyn podcast -jaksoihin.

Pääsimme tutustumaan AXIELLin uuteen mobiilisovellukseen, Epressin toimintaan, kuntien välisen valtakunnallisen E-kirjaston etenemiseen, Helmetin hankkeeseen miten asiakas saadaan osallistettua vaikuttavuuden arviointiin (Asiakas mukaan vaikuttavuutta arvioimaan: Tarinallisen arvioinnin menetelmäopas kirjastoille), sekä Celian uuteen sovellukseen.

Kävimme myös katsomassa, kuinka Kuopion kirjaston Nepsy -nurkkaus oli toteutettu.

Keskiviikon luennon aiheena oli hyvinvointi ja työssäjaksaminen, jossa Taina Hintsa nosti esiin kuormittavia tekijöitä työssä eri työrooleissa olevilla henkilöillä, miten kuormitusta voi purkaa ja miten yksilölliset erot vaikuttavat kuormittumisen määrään. Ebsco esitteli tietoiskussaan AI:n moninaisen käytettävyyden osana kirjastopalveluita.

Kuopion kesäinen ilma innosti tutustumaan kaupunkiin vielä iltaisin ja käveltyjä kilometrejä kertyikin yli 40. Savolaisen letkeä tunnelma oli erittäin lämminhenkinen. Kalakukkoa emme maistaneet, mutta Kuopion rannoilla maistui sen sijaan erilaiset jäätelöt.