Kuukausikirje

Syyskuu lähti vauhdikkaasti käyntiin kirjastovierailuilla Kristiinankaupunkiin, Isojoelle, Lestijärvelle, Evijärvelle, Pietarsaareen, Pedersöreen, Uusikaarlepyyhyn sekä Vöyriin. Oli mukava nähdä, kuinka erilaisissa kirjastoissa toimitaan ja kuinka erilaiset kirjastorakennukset mahdollistavat monipuolisia ja samalla hyvin personoituja palveluja. Alueellamme on erittäin moninaisia paikkakuntia, jonka vuoksi on ollut ilo huomata, kuinka kirjastot ovat mukautuneet vastaamaan oman käyttäjäkuntansa tarpeisiin. Myös kehittämistyössämme meidän tulee huomioida alueiden moninaisuus, sekä niin pienen kuin suuren kirjaston kehitystarpeet. Tapaamisten myötä saamme aina uusia ajatuksia, joiden pohjalta voimme lähteä suunnittelemaan koulutuksia ja kehittämistiimien toiminnan suuntaa.

Valtakunnallinen Digi -ryhmä kokoontui vaihtamaan kuulumisia, sekä suunnittelemaan tulevaa vuotta. Tarkoituksena on fokusoida kehittäminen kuluvan vuoden aikana digituen järjestämiseen, digitaitojen vahvistamiseen, tekoälyn käytön lisäämiseen, tekniseen tukemiseen laitteiden kanssa ja ohjelmistokoulutuksiin. Kiertävät laitteet ja lainattavat robotit jatkavat matkaansa kirjastojen välillä jo sovittuihin kohteisiin, mutta uusia varauksia ei enää voida ottaa, koska loppuvuosi on jo buukattu täyteen.

Musiikkitiimi aloitti taipaleensa yhtenäistettynä tiiminä, jotta ryhmän koko on riittävän suuri ja ajatusten vaihtoa tulee tarpeeksi moninaisesti. Musatiimiin pääsee vielä osallistumaan mukaan, mikäli aihe kiinnostaa voit laittaa viestiä osoitteeseen annika.ilmola(at)vaasa.fi.

Seniliinit ja Senior pampakset aloittivat toimintansa syksyisellä tapaamisella. Seniliinien vieraana oli Muistitalosta Marika Lindholm kertomassa heidän yhteistyöstään paikallisten kirjastojen kanssa, sekä muistisairaan asiakkaan kohtaamisesta kirjastossa. Senior pampasten vieraana oli Säterin kirjastosta Jonna Steinrud, joka kertoi heidän digitaalisten palveluiden painopisteestä, sekä seniorityöstä ja muistilaatikoista.

AKEpampaksen Pinnalla -podcastit laukaistaan käyntiin lokakuun alussa ja niitä voi käydä kuuntelemassa Spotify -alustalla maksuttomasti. Podcast -jaksoissa käsitellään kirjastoalan muuttuvaa roolia ja murroksen tuomaa monimuotoisuutta niin työhön kuin työssäjaksamiseen https://www.akepampas.fi/category/podcast/ .

Voit käydä lukemassa verkkosivujemme Uutiset -osiosta kuulumisia mm. Bergön opintoretkestä ja Seinäjoen kokemuksista muovituksen lopettamisesta. https://www.akepampas.fi/category/uutiset-2/

Lokakuun koulutukset:

https://link.webropolsurveys.com/EP/E6EFA7C6F817C742

https://link.webropolsurveys.com/EP/E6EFA7C6F817C742