Tammikuun kuukausikirje

Vuosi 2024 alkaa ajankohtaisella, mutta myös hieman rankalla aiheella. Koska tämän vuoden teemamme on Nuoret ja haastavat kohtaamiset kirjastotilassa, koostuu koulutussarjamme nuoriin ja haasteellisiin tilanteisiin painottuviin koulutuksiin.

Musatiimissä päätettiin seuraavan vuoden teemaksi: Digitaalisuus ja suunniteltiin vuoden 2024 toiminta konkreettisella tasolla teemaan liittyen. Tapaamisessa keskusteltiin myös Teoston maksuista musiikkitapahtumien verkkolupiin liittyen ja siitä aiheutuvasta rajoituksesta tallenteiden julkaisuun.

Senioriryhmissä nousi esiin tarve digitaitojen vahvistamiselle, digiopastuksien pitämiseen toivottiin ohjausta ja erilaisten ohjelmistojen käyttämiseen tukea. Tämän pohjalta on mietitty, mikäli senioriryhmät voisivat tehdä yhteistyötä alkavan digiryhmän kanssa.

Ensi vuonna Libopissa julkaistaan kirjastoenglannin -kurssi ja alkuvuodesta julkaistaan Marika Helovuon: Hei me vinkataan -kurssi. Uusista Liboppi -kursseista tullaan julkaisemaan ensi vuonna etäkahvimuodossa esittelyjä.

Loppuvuodesta julkaistiin Saavutettavuus -projektiimme pohjautuva Liboppi -koulutus Verkkopalveluilla saavutettava kirjasto ja vaihdoimme kuulumisia alueen kirjastojen kanssa virtuaaliglögeillä. Bokkarusellen järjestetään jälleen tammikuussa. Bokkarusellenissa kirjastoalan ammattilaiset, eri suomenruotsalaisilta alueilta, vinkkaavat uusimmista kirjoista. Karusellin päivien teemat ovat: 23.1 lastenkirjat, 24.1 nuortenkirjat sekä tietokirjat, 25.1 aikuistenkirjallisuus. Voit seurata päivää kirjastokaistan sivulta www.bibliotekskanalen.fi/live

Alkuvuodesta AKEpampas saa myös uuden visuaalisen ilmeen sekä logon, mikä tulee näkymään viestinnässämme, sekä verkkosivuillamme ja somekanavissamme. Visuaalisella ilmeellä halutaan selkeyttää ja yhtenäistää viestintäämme.

Verkkosivuillemme tullaan rakentamaan myös materiaalipankki ensi vuoden aikana, jonka avulla alueemme kirjastot voivat jakaa sekä hyödyntää toistensa toimivia ideoita.

Podcastin uudet jaksot voit kuunnella täältä

Linkki toimintasuunnitelmaan:

https://www.akepampas.fi/uncategorized/toimintasuunnitelma/