Toukokuun kuukausikirje

Vuosi on mennyt hurjaa vauhtia ja sen aikana on tuotettu uutta lainattavaa aineistoa, on koettu uusia kohtaamisia kirjastolaisten kanssa, sekä tehty paljon muutoksia myös AKEpampas -tiimimme toiminnassa. Uusin lainattava laatikkomme on Pelilaatikko, Pelilaatikosta voit löytää lapsille ja nuorille suunnattuja erilaisia ryhmä- ja lautapelejä, ipadin, kuulokkeet sekä VR –lasit. Pelilaatikon laina-aika on kuukausi. Paljon käytetty ja rakastettu Taikalattia jää viimein eläkkeelle vuoden lopussa, vielä on mahdollista varata sitä syyskuusta vuoden loppuun. Kevät jatkuu kirjastokierroksilla, toukokuun kirjastokierroskohteinamme ovat: Alajärvi, Alavus, Kuortane, Lapua ja Teuva.

Ennakoiva henkilöturvallisuus ja uhkaavien tilanteiden hallinta –koulutus järjestetään torstaina 30.5.2024 klo 8.30-16.00 Lapualla Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa. Kouluttajana on Tero Ålander Mielenrauha Oy:sta. Koulutus on Trafin hyväksymä ja siitä saa ammattipätevyystodistuksen, joka on voimassa viisi vuotta. Todistuksen maksaa jokainen kirjasto erikseen. Ilmoittautuminen 22.5.2024 mennessä täältä.

Digiryhmän kevään viimeinen kokoontuminen on 31.5. Henri Vuorenmaa ja Virpi Kortesniemi esittelevät Seinäjoen kirjastojen digitukitoimintaa.

Osallistuimme VAKE:n ja AKE -koordinaattorien yhteisille kehittämispäiville Rovaniemellä 18-19.4. Päivien aikana tutustuimme toisiimme ja toimintatapoihimme syvällisemmin. Kuulimme myös tulevaisuuden ennakoinnista Oona Tikanojan kertomana. Mikäli osallistut Kuopion kirjastopäiville, tule moikkaamaan meitä 4-5.6 AKE:jen yhteiselle esittelypisteelle! Vuoden 2024 opintoretki tehdään nuoriso -teeman mukaisesti Jyväskylän Hip Hop -kirjastoon 5.9. Teemme matkan yhden päivän aikana, bussi lähtee Kokkolasta, poimii matkaan kulkijoita Vaasan ja Seinäjoen kautta. Ilmoittautuminen on nyt avoinna täällä ja otamme ilmoittautumisia vastaan kesäkuun loppuun saakka. Käy kuuntelemassa viimeisimmät Podcast -jaksomme täältä

AKEpampas toivottaa kaikille oikein hyvää kesää ja mikäli kesällä on rauhallista aikaa kirjastoissa, voit käydä läpi Libopin kursseja tai kuunnella Podcastiamme!