Nukketeatteria kirjastossa – dockteater på bibban

Risto Räppääjä ja Yöhaukka nukketeatteriesitys lumosi yleisönsä

Esityksen päähenkilöt Risto Räppääjä, Nelli Nuudelipää ja Alpo-kissa

Risto Räppääjä ja Yöhaukka nukketeatteriesitys vieraili Kauhajoen kirjastossa syyskuun alussa.

Esiripun takaa löytyy Jalasjärven kirjaston kirjastovirkailijat Päivi Samppala ja Minna Piirto, jotka ovat hankkeen puitteissa keväästä asti kiertäneet kirjastoja, päiväkoteja sekä kouluja. Esityksiä on ollut jo 33.

Jalasjärven kirjastolaiset Minna ja Päivi nukkeineen

Päivi ja Minna kertoivat, että he ovat itse sovittaneet kirjan nukketeatteriesitykseksi ja esityslupa on pyydetty kirjailijoilta.

Tarina taisi olla monelle katsojalle Kauhajoen näytöksessä tuttu, sillä päiväkotilapsista koostuva yleisö osallistui ja eläytyi tarinan juoneen.

Esittäjät kertovat, että tämä esitys on jo heidän viides tuotantonsa. Kahteen on saatu hankerahaa aluehallintovirastolta.

Mikä sitten saa teidät, Päivi ja Minna, palaamaan nukketeatterin pariin? ”Nukketeatteri on kiehtova maailma. Sen avulla pystyy tuottamaan iloa ja elämyksiä lapsille ja nuorille, sekä onnistumisen tunnetta myös itse esittäjille. Nukketeatteri on myös yksi keino lukemaan houkuttelemiseen ” vastaavat esittäjät.

Ja he jatkavat, että erään esityksen päätteeksi pienet katsojat rupesivat eläytymään täysillä: Kyllä lenteli paljon pieniä ”yöhaukkoja”, jotka kraakkuivat.

Elvi-täti, Nelli Nuudelipää ja Risto Räppääjä vaihtoivat esiintymisasunsa vauhdilla

Lasten kommentteja nukketeatterista:” Yöhaukka oli hauska.”, ” Kivaa, sivu (sermiverho) vaihtui.”,  ” Paras nukketeatteri ikinä, mä rakastin sitä!”, ” Miekkamies oli hyvä.”, ”Minäkin haluaisin tehdä nukketeatteria