Koulutukset

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Distanskurs i bemötande av barn och unga med utgångspunkt ur ART

08/04 @ 13:00 - 06/05 @ 16:00

Tid: måndag 8.4 & 6.5 kl. 13.00-16.00 (Föreläsningsserie med två distansträffar via Zoom)

Anmälan: https://forms.office.com/e/C44xrfBVW4

Lärare: Sofie Ena som arbetar som Co-Founder, Developmental psychologist & Family- Couples Psychotherapist på Bro & Ena

Bibliotekspersonalen möter barn och ungdomar i olika skeden av livet, i kris och ibland även i utmanande situationer. Syftet med kursen är att ge information och tips om hur man kan möta ungdomar i vardagen och stärka deras delaktighet och känsla av tillhörighet.

Kursen kommer att ge lättanvänd information om hur man hanterar barns och ungdomars beteendeproblem, samt gemensamma regler, tips och verktyg för att hantera ungdomar. Aggression Replacement Training, eller ART, har visat sig vara en effektiv metod för att förändra antisocialt beteende och ge barn och unga sociala alternativ för hur de ska hantera sina frustrationer och sin ilska. ART består av tre olika komponenter; social färdighetsträning, ilskekontroll och moraliskt resonerande.

Under kusen går vi igenom teori om utveckling av aggression och socioemotionella färdigheter. Teorierna befäst via case-exempel och reflektiva diskussioner. Vi övar också på praktiska färdigheter hur stöda och ingripa som kan appliceras i arbetsvardagen.

Utbildningen är kompletterande fortbildning för bibliotekets personal och hör till den regionala utvecklingsuppgiften. Utbildningen är gratis för deltagarna.

Välkommen! 

Tapahtumapaikka

Zoom