Kuukausikirje

Kevään ja alkukesän ihastuttavien kirjastojen tutustumiskierroksen jälkeen, kesä on ollut kuhinaa täynnä AKEpampaksessa. Uusia koulutuksia on suunniteltu, sekä valmisteltu ryhmien tapaamisia ja uudenlaista kiertävää materiaalia. Kesän suunnitteluiden ja valmisteluiden pohjalta syksy lähtee vauhdikkaasti käyntiin, muun muassa kirjastotapaamisia jatkaen.

Elokuussa AKEpampas osallistui Kuopion AKE:n kanssa IFLA:an, jossa saimme kansainvälistä näkyvyyttä ja pääsimme verkostoitumaan muiden maiden kirjastojen kanssa.

Vanhojen tuttujen Lanukkaiden, Barn Pampasien, Seniliinien ja Senior Pampasten lisäksi syksyllä on alkamassa myös digi-, maahanmuuttaja- ja musiikkiryhmät. Digiryhmissä perehdytään kirjastotyön digitaaliseen kehitykseen, musiikkiryhmissä lähdetään kehittämään tulevaisuuden musiikkikirjastotyötä vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Olemme myös kaiken tämän tohinan keskellä uusineet verkkosivumme, löydymme nykyään facebookin ja instagramin lisäksi myös linkedinistä, näiden kanavien kautta voit nähdä tulevia koulutuksia, sekä seurata uutisiamme.

Loppukesästä lähetetyn kyselyn pohjalta kartoitettiin syksyn opintoretkikohde ja Bergön saaristokirjasto sekä kotiseutumuseo voitti ylivoimaisesti, syyskuussa suunnataan siis saaristomaisemiin.

Seinäjoen kaupunginkirjasto luopui kaiken aineiston muovittamisesta vuoden 2022 alusta. Kokemusten perusteella kaupunginkirjasto päätti jälleen muovittaa osan aineistosta. Suurin osa kirjastoaineistosta jää edelleen muovittamatta, ja muovittamattomuus on säästää niin luontoa kuin rahaa. Jos Seinäjoen kokemukset muovittamattomuudesta kiinnostaa, voit lukea lisää täältä https://www.akepampas.fi/uncategorized/uutiset-nyheter/

Syyskuun koulutukset:

Liboppi -koulutus Verkkopalveluilla saavutettava kirjasto

Prata böcker, ÅKEj! ons 13.9. kl. 13-14 (Teams)

Kirjallisuuskouluttaja Marika Helovuon kirjavinkkaus 27.9.2023 klo 9.00 – 15.30

Paikka: Vaasan kaupunginkirjaston Draama-Sali.

Lisää koulutuksia löydät verkkosivuiltamme: https://www.akepampas.fi/yleinen/kurssit/